Diminuarea naturală a crampelor menstruale

31.10.2017

Este din nou acea perioadă a lunii și durerile nu îți dau pace. Fiecare femeie are parte de un curs diferit al menstruației, cu simptome specifice. Pe lângă durerile ușoare sau intense, mai pot exista episoade de vomă, dureri de cap, greață, diaree. Durerile resimțite în timpul menstruației pot fi perfect normale, prin simplul fapt al procesului în sine, dar mai pot exista anumite elemente care agravează aceste simptome, cum ar fi: unele metode contraceptive, endometrioza, un nivel ridicat al hormonului din uter, prostaglandina, chisturi ovariene, infecții ale sistemului reproducător, hipotiroidă.

Indiferent de natura crampelor menstruale, intensitatea acestora poate fi influențată de următorii factori:

Dieta precară

Dezechilibru hormonal

Nivel ridicat de stres

Flux ridicat al sângelui menstrual


Metode naturale de diminuare a crampelor menstruale


Dieta

În timpul menstruației este indicat să fie evitate alimentele care contribuie la balonare și retenție de apă:

Alimente bogate în grăsimi saturate

Alcool

Cafeină

Nivel ridicat de sare

Băuturi acidulate

Ciocolata

Preparate fast-food

Dulciuri

În schimbul acestora, se recomandă o dietă bazată pe grăsimi sănătoase, Omega-3, alimente antiinflamatoare (ulei de măsline, pește, fructe de pădure, citrice, roșii, nuci, semințe). Pentru o diminuare a crampelor poți încerca un ceai cald de ghimbir sau de frunze de mentă cu lămâie.

Alte alimente care te ajută să ai parte de o menstruație fără dureri:

Papaya

Broccoli

Semințe de in

Carne de pui

Legume bogate în fier

Orez brun

Semințe de dovleac și migdale


Nivelul de stres

Înainte cu o săptămână de menstruație este indicat să te relaxezi cât de mult ai posibilitatea, pentru a elimina perioadele tensionate și pentru ca activitatea organismului să se echilibreze natural. Poți alege să faci exerciții fizice ușoare, să ieși la aer în fiecare zi cel puțin 30 de minute, să acorzi mai mult timp pasiunilor și lucrurilor care te relaează și care te deconectează de rutina zilnică.


Căldura

Când simți că durerile menstruale se intensifică, alege să aplici căldură pe abdomen și spate. Te poți folosi de o sticlă cu apă caldă, un prosop fierbinte sau poți face o baie caldă, dar nu mai mult de 10 minute. Conform studiile o temperatură de 40 grade Celsius aplicată în zona abdomenului, este pe atât de eficientă în diminuarea durerilor, precum ibuprofenul.


Uleiurile esențiale

Un masaj timp de 10-20 de minute cu uleiuri esențiale poate face minuni în timpul durerilor menstruale. Uleiurile esențiale benefice în acest caz sunt:

Uleiul de lavandă

Uleiul de scorțișoară

Uleiul de salvie

Pentru a fi utilizate în siguranță, aceste uleiuri trebuie să fie diluate prealabil în uleiuri vegetale sau de nuci.


Hidratarea

Un consum suficient de apă în acea perioadă a lunii este esențial pentru evitarea retenției de apă și a balonării. În timpul durerilor menstruale este recomandat consumul de apă caldă sau ceaiuri calde, pentru relaxarea mușchilor interni.


Sursa foto: https://www.thehealthsite.com

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți