Alimentele care ajută în prevenirea și tratarea răcelii

Toamna deschide, ca de obicei, sezonul răcelii și al gripei. Fie că vorbim de nas înfundat, strănut, durere în gât, tuse, febră sau durere de cap, toate aceste simptome neplăcute ne afectează activitățile de zi cu zi. Principala cauză a răcelii este un sistem imunitar slăbit, care nu poate lupta pe deplin cu sutele de tipuri de virus existenți. Există o serie de metode naturale prin care putem trata și preveni răceala, printre care se numără și o alimentație bogată în nutrienți esențiali.
Azi vom vorbi despre câteva alimente principale, care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic, dacă dorești să susții un corp puternic și un sistem imunitar echilibrat.
Citrice
După cum bine știm, citricele sunt bogate în vitamina C, care luată imediat la observarea primelor semne de răceală, poate diminua din simptome și din durata bolii. Alege să bei des sucuri naturale de grapefruit, lămâie, lime, portocale, dar și fructele ca atare, drept gustări între mese sau desert.
Supa de pui
Mai precis, vorbim despre supa de oase de pui, cu un conținut ridicat de colagen, calciu, magneziu, iod și fosfor. Aceștia sunt doar o parte dintre nutrienții esențial care susțin o bună funcționare a sistemului imunitar. În plus, o supă caldă poate calma durerea în gât și conferă confort celor care se confruntă cu febră și dureri de cap.
Pește
Pește gras bogat în acizi grași Omega-3 este indicat să fie consumat destul de des, pentru o reducere a inflamației din organism și a riscului de boli de inimă. Poți opta pentru pește precum sardine, ton, macrou, somon atunci când dorești un prânz sau o cină delicioase și sănătoase. Omega-3 este de mare ajutor și atunci când vine vorba de fotificarea sistemului imunitar.
Ciuperci
Ciupercile sunt bogate în proteine, seleniu, vitamine B și antioxidanți. Consumul regulat de ciuperci, mai ales atunci când ești răcit contribuie la susținerea celulelor care luptă contra infecției din organism. Complexul de vitamine B sunt cele care mențin sistemul imunitar puternic și activ.
Ardei gras
Se pare că ardeiul gras conține un nivel ridicat de vitamina C, asemnea citricelor. Un singur ardei gras conține aproximativ 150 mg de vitamina C, mai mult decât doza zilnică recomandată. De aceea, data viitoare când simți că o răceală își face apariția, prepară o supă delicioasă de pui în care să pui din abundență ardei gras, alături de legume verzi.
Coacăze
Dintre toate fructele bogate în antioxidanți, coacăzele
conține cel mai ridicat nivel. Sunt ideale pentru consumul zilnic, contribuind
la buna funcționare a sistemului imunitar, conferind organismului mai multă
forță și rezistență în fața bolilor.